Snerting Ranch tilbyr utegang 24/7 året rundt på store, kuperte, ugjødslede beiter. Større og større deler av hestemiljøet innser at denne formen for «oppstalling» gir hester som er mer avbalanserte, i godt humør og i god fysisk form. Samtidig er det mindre arbeid, og derfor også mindre kostnader.

Trykk her for artikkel i Hesteliv som omhandlet den nye trenden med Utegang.

Trykk her for artikkel i Hesteliv som handler om forskningsfunn rundt hvordan hesten bør bo. Sistnevnte artikkel tilsier at utegang er bedre for hesten enn oppstalling i boks.

Vi mener å ha et fortrinn i flere store beiter. Dette gir mye bevegelse, samt minimalt med gjørme på vinters tid. Samtidig har vi rikelig med skogsveier og stier for rideturer i det fri. Totalt har vi pr i dag ca 100 dekar beite.

Hestene har tilgang til et stort skur som gir le for vær og vind, og der inne har de fri tilgang på tangmel og havsalt. I vinterhalvåret har de drikkekar med temperert vann. I våt-perioden på høsten spiser de fra forhekk som står på grus-flate som er helt tørr. På vinteren står forhekken på frossen mark – og flyttes stadig rundt slik at det er rent rundt den. Jon er proffesjonell hovtrimmer; så ingen bekymring ift å få ordnet hovstell.

Det er kun tillat med barfot hester hos oss. Dette ift sikkerheten for de andre hestene. Alle hester har uansett godt av en periode av og til uten jernsko.

Vi ser for oss 3 aktuelle kjøpere av tjenesten:

Nærboende hestepersoner som ønsker å ha hesten på et sted som er bra for hesten og som byr på rikelig med ride-terreng. Vi har også ridebane, og eget rom for utstyr pr hest. I tilfelle sykdom/skade har vi hestebinger inne i fjøset.

Studenter som må plassere hesten hos noen andre mens de går på skole borte fra hjemstedet. Vi tar ansvar for alle gjøremål for hesten, og du kan slappe av og fokusere på studiet.

Trav-personer som trenger et sted å plassere unghest eller gammel hest dersom det i en periode blir behov for slikt. Her får hestene et godt og avbalansert liv med mye bevegelse.

Pris per måned er 2200 kr. Dette inkluderer grovfor, mineraler og alt av arbeid som må gjøres. Ev hovtrimming og bruk av dyrlege kommer i tillegg.

[/two_third]

Referanser

Rebecca

Da jeg var med i en rideulykke for endel år siden, fikk jeg en skade i ryggen, og dette gjorde at det etterhvert ble veldig vanskelig for meg å ha hest. Jeg gikk også på videregående og følte at tiden ikke strakk til slik jeg skulle ønske at den gjorde. Jeg vurderte mange forskjellige muligheter angående hesten min, og hva jeg skulle gjøre med ham. Jeg ville jo ikke selge ham, og jeg ville jo at han skulle ha det best mulig.

Trykk her for å lese hele referansen fra Rebecca 

Harald Skjærvø

Jeg har hatt hest på utegang på Snerting Ranch flere år. Der får hestene gå sammen ute på et nokså stort område, noe jeg synes er viktig får at de skal trives best mulig. Hestene får hovtrimming og mark-kur etter behov, samt annet stell når det er nødvendig. Hestene er rolige og harmoniske, et tegn på at de trives. Jeg kan trygt anbefale andre å ha hest oppstallet på Snerting Ranch.