Min opplevese av Snerting Ranch:

Da jeg var med i en rideulykke for endel år siden, fikk jeg en skade i ryggen, og dette gjorde at det etterhvert ble veldig vanskelig for meg å ha hest. Jeg gikk også på videregående og følte at tiden ikke strakk til slik jeg skulle ønske at den gjorde. Jeg vurderte mange forskjellige muligheter angående hesten min, og hva jeg skulle gjøre med ham. Jeg ville jo ikke selge ham, og jeg ville jo at han skulle ha det best mulig.

Det vil vi alle! Jeg vurderte å la noen ha ham på «halvfor», men slo fort ifra meg  tanken da jeg synes det var for vanskelig å faktisk finne noen som kunne gi ham alt han trengte mens jeg kunne konsentrere meg om å bli bedre i ryggen, og fullføre skolen. Jeg sjekket etterhvert opp forskjellige hestepensjonater rundt om i landet, men det var vanskelig å finne noen som jeg følte passet. Enten var det alt for dyrt ift hva de faktisk kunne tilby meg, eller så var selve senteret så stort at jeg følte at han ikke hadde fått den tiden og kjærligheten han behøvde. Jeg ville gjerne at han skulle få stå et sted som var landlig, med ikke alt for mange forstyrrende omgivelser og med noen som virkelig kunne passe godt på ham.

Snerting Ranch i Trøndelag kom jeg over da jeg søkte på nettet, og etter å ha snakket med Jon Leira ved gården bestemte jeg meg for å ha hesten min der på helpensjon. Med engang jeg hadde bestemt meg for dette, følte jeg meg veldig lettet. Jeg følte at nå hadde jeg funnet noen som virkelig ville gi ham et godt og trygt sted å være når ikke tiden strakk til for meg. Da jeg møtte Jon og Lene ved Snerting Ranch følte jeg virkelig at dette var et «gullfunn». Jeg ble veldig godt motatt da jeg kom til gården, og følte en veldig spesiell «indre ro» da jeg kom dit. Omgivelsene ved gården var så rolige og harmoniske, og alle dyrene ved gården var så fredelige. Både jeg, og hun som var med meg dit merket hvor godt vi og hesten(ikke minst) ble tatt imot. Vi fikk overnatte i huset ved gården, og fikk både frokost og kvelds. Følte meg virkelig som hjemme. Da hesten min kom dit falt han fort til ro, og ble raskt god venn med alle dyra på gården. Etter å ha vært vant til å stå på boks, og i luftegård x-antall timer i døgnet var det nok himmelsk for ham å kunne få løpe fritt i flokk, slik som det er naturlig for hester å gjøre. Ved gården er det variert terreng for dem å gå i, og de har ly for været om det måtte trenge det. Alt av mat, oppvarmet vann og ekstra ernæring har de tilgjengelig, og alt er virkelig lagt til rette for at hestene skal ha det best mulig. Jeg kunne faktisk aldri gitt ham noe bedre sted å være. Jeg følte rett og slett at dette var noe av det beste som kunne ha hendt både meg og hesten min på akkurat det tidspunktet. I ettertid har jeg hatt god kontakt med Jon ved gården via mail, og han har vært rask med å svare hver gang. Han har alltid fortalt meg hvordan hesten min hadde det, og jeg har alltid følt at hesten min har vært i gode hender.

En annen ting ved gården som jeg setter stor pris på er hvordan de behandler dyrene. For meg virker det som Horsemanship er noe både Lene og Jon liker, og de bruker milde metoder på hestene. Dette er noe som langt i fra alle gjør når de behandler hester, og mange velger å bruke utstyr til hesten som ikke er godt for dem i det hele tatt. Men hos Snerting er det hesten og hvert enkelt individ som teller, og det er jeg utrolig glad for. Både Jon og Lene er to utrolig hyggelige sjeler, og har alltid hatt godt humør og det er viktig! Ikke minst så har de vært seriøse og jeg har fått inntrykk av at det som gjøres på Snerting, skal gjøres skikkelig! Jeg fikk beskjed av dem, at jeg var hjertelig velkommen dit for å se til hesten min når jeg måtte ønske, og det var ingen problem for dem at jeg kunne få overnatte i huset deres. Dette beviser bare hvor utrolig gjestfrie både Jon og Lene er, og det setter jeg så stor pris på! Jeg kunne aldri hatt et bedre sted for hesten min, og kan sovne trygt hver natt og vite at han har det så godt som han overhode han ha det. Det er i mine øyne, bare positive ting å si om Snerting Ranch, og det var en stor lettelse for meg å kunne få ha hesten min der. Kan ikke gjøre annet enn å takke dere begge to, Len og Jon, for at dere har vært to fantastiske personer til å ta vare på hesten min. Det er jeg glad for.

Takk for at dere har vært fantastiske til å passe på hesten min!

Takknemlig hilsen fra Rebecca.